preskoči na sadržaj

Treća ekonomska škola Zagreb

 > Naslovnica
vijesti

POČETAK DRUGOG OBRAZOVNOG RAZDOBLJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Bernard Iličić, 15. 1. 2021. 12:43

Poštovani učenici, roditelji

sve vas srdačno pozdravljam u ovaj lijepi, osunčani dan.

Nadam se da ste dobro i da ste se odmorili preko zimskih praznika, te da ste spremni za nove izazove.

Sretni smo da ćemo se ponovno vidjeti na nastavi, te uspješno nastaviti tamo gdje smo stali.

Dvije važne obavijesti uz početak nastave za drugo obrazovno razdoblje:

1. Potres i siguran boravak u školi

2. Organizacija nastave

Ad 1)

Škola je sigurna za boravak i održavanje nastave. Naime, naša škola je i nakon prvoga velikoga potresa certificirana zelenom bojom, a nakon stručnog pregleda statičara i nakon ovih zadnjih potresa u našemu Gradu zgrada je i dalje sigurna, tj. ima dozvolu za rad. Dolje niže klikom miša na ''više'' nalazi se potvrda od statičara koji je i danas pregledao zgradu te potpisao da je zgrada sigurna.

Ad 2)

Nastava će od 18. siječnja 2021. biti organizirana ne sljedeći način (odlukom osnivača grada Zagreba, a na prijedlog resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja), tako da:

  1. učenici završnih razreda (četvrtih razreda) imaju nastavu organiziranu prema modelu A (nastava u školi). Nastava će se za učenike četvrtih razreda održavati na prvome katu škole. Pravila za ulaz i izlaz iz škole vrijede kao i do sada (učenici ulaze na ulaz B, isto tako i izlaze iz prostora škole uz pratnju nastavnika i uz obdržavanje svih mjera koje je propisao HZJZ)
  2. učenici prvih, drugih i trećih razreda imaju nastavu organiziranu prema modelu C ili tzv. nastava ''on line'', preko aplikacije Yammer i ostalih alata.

 

 

Srdačan pozdrav,

Bernard Iličić, prof.

Ravnatelj

 

 [više]

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” Vijest ima dokument u privitku

Autor: Bernard Iličić, 11. 1. 2021. 10:49

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt je koji ima za cilj pružanje psihološke podrške mladima u Hrvatskoj i očuvanje mentalnog zdravlja mladih za vrijeme pandemije koronavirusa, koji su pokrenuli Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora.

U sklopu projekta, pokrenute su telefonske linije za savjetovanje mladih u 20 hrvatskih županija i gradu Zagrebu.

Ukupno je otvorena 21 telefonska linija u 20 županija i gradu Zagrebu.

U prilogu možete vidjeti više i kontakt brojeve telefona.

 

Srdačan pozdrav,

Bernard Iličić, prof.

Ravnatelj

 [više]

MISLI UZ NOVU GODINU

Autor: Bernard Iličić, 31. 12. 2020. 15:06

 

Poštovani, dragi učenici, roditelji,

htio bih se kao ravnatelj, na kraju ove godine zahvaliti svima vama na svakom vašem činu kojim ste pokazali da su rad, istina, pravednost i ljubav one niti vodilje kojima želimo obogaćivati ovo napaćeno i bremenito društvo za dobro sviju nas i onih koji za nama dolaze.

U ovome kraćem diskursu volio bih samo nakratko, kroz osvrt na minule, ali i netom teške događaje, dati mali iskorak sebe kroz viđenja istih, na stranici do dvije, formata A4, fonta 12.

Sve nas je ova 2020. godina pritisnula teškim događajima koji su uzurpirali cijelu stvarnost, a vas dragi učenici ponajviše, jer u svojim mladim i još uvijek stasajućim koracima prema vašem sutra, još uvijek učite, i dok spoznajete nošeni poletima mladosti i padovima kroz pokušaje, što je to život, što je čovjek, zašto imamo trenutke koje bismo sa svima podijeli i one koji nas odjeljuju od drugih, a gdje se svijet na trenutke manifestira kao neprijatelj, mjesto nesigurnosti i očaja, igralište sudbine, u svemu tome javljaju se egzistencijalna pitanja, pitanja s kojima se svi moramo suočiti i kroz suočavanje sazrijevati, a sazrijevanjem oplemenjivati i obogaćivati druge, dižući one pale, ohrabrujući uplašene, impregnirajući tako društvo s hranom koju samo čovjek čovjeku može dati, hranom dodira preko nutrine, srca empatije, srca davanja, ali i primanja.

Ono što učimo živeći život, trenutci dok se radujemo, dok plačemo, vremena kada smo nošeni idealima za koje se nikada ne pitamo zašto ih imamo, ali i vremena kada sebe ne možemo pogledati u ogledalu, a kada se pitamo zašto, često dođu kasno ili nekima nikada, jer vrijeme uvijek ide na dva kolosijeka, jedan je individualni, osobni, moje ja, moj život, moje mjesto u svijetu, a drugi je taj isti svijet sa svojim zakonitostima, potraživanjima i očekivanjima.

Ova dva vremena, ovo potonje vrijeme, vrijeme svijeta i vrijeme moga ja nisu u harmoniji, a ekvilibrij, ravnotežu uspostavljati između njih je nikada dovršiv posao, jer bit života je naći smisao sebe u svijetu, a na taj put se kreće s bespovratnom kartom, ali kartom koja ima nadu i perspektivu.

Pomiriti ta dva svijeta, svijet moga nutarnjega ja, mojih čežnji, ideala, očekivanja i svijet vanjski, jest zadatak doista izazovan i jedan od važnijih zadataka, rekao bih nosivih stupova samoga života svakoga čovjeka. Tu negdje dolazi i Škola, Škola kao mjesto susreta dva svijeta. Škola je mjesto susreta. U školi se susrećemo mi, nastavnici, s vama učenicima, i vi, učenici s nama. Ti susreti trebaju biti nošen idealom iskrenog i obostranog uvažavanja i prožimanja uvijek i svagda, a plod čiji je nošen obostranim pregnućem koje bi svoj korijen uvijek trebalo imati, ne u lažnom, oportunom nastupu koristi, već u onome dubljem, onome što čovjeka čini čovjekom, vrjednovanju drugoga kao sebe, bez obzira na uloge koje imamo ili smo dobili u životu. Vjerujem da svi mi, mi nastavnici, i vi, vi učenici, uvijek tragamo za tim iskrenim i pročišćenim verzijama sebe u tom odnosu, jer samo tako tvorimo navlastito ono što trajno biva ispod površine prolaznoga, davanja da bi drugi primio i primanjem da bi drugi vratio primljeno, oplemenivši zajedništvo istim u dvoje.

U ovoj situaciji, ovome vremenu, gdje je naš Grad, ali i cijela nam Domovina, a poglavito oni krajevi koji su netom doživjeli velike katastrofe potresa, svatko od nas biva kosnut, udaren, jer patnja drugoga je i moja patnja.

Zato u ovom vremenu, u ovoj situaciji, svatko se od nas bezrezervno okreće drugome, bilo da traži pomoć ili da ju daje, te tako utjelovljuje pravu bit svakoga čovjeka, svakoga od nas, bit čovjeka, a to je biti u odnosu prožetom empatijom i sebedarjem.

Samo tako utiremo put kojim možemo krenuti u ovim maglovitim vremenima, put prema renesansi i preporodu, put nade da budućnost nije izvan nas, već je ona plod nastojanja i predanja na koji smo svi pozvani, u ovim teškim vremenima, predanja čovjeka onoj istini da čovjek koji ne pripada drugome, koji nema zajedništvo u ljudskoj zajednici aficira sumnje zov, sumnje u ono tko sam i što sam.

Poštovani učenici, roditelji, nikada ne odustajte od sebe, od drugih, jer to je izvor nutarnjeg mira, izvor smisla i nade da ćemo u zajedništvu iskrenog zauzeća, bez lažnog patosa i površne demagogije, jedni u drugima sve više i jasnije vidjeti sebe i sebe u drugima, i s tim pregnućem zauvijek otvoriti vrata najljepšoj istini da smo svi u različitosti jednaki, jer je bit čovjeka viša od svih riječi, ona je neizreciva, ali na obzoru se nazire uvijek kada čovjek to hoće kroz čine kojima obogaćuje druge u bezuvjetnom davanju onoga ''ja'', onome ''ti'', postajući ''mi'', dvoje u jednom, a opet jedno u dvoje.

Za kraj,

želim vam svako dobro u novoj godini, darove istinskog zajedništva i obilje svijesti o veličini čovjeka, svakoga čovjeka bez obzira na sve, jer čovjek je sve, a sve drugo nije čovjek, ali je dio ljudskog svijeta. Činimo svijet boljim za sve!

Srdačan pozdrav svima, te sretna nova godina!

Bernard Iličić, prof.

Ravnatelj

 

 

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Bernard Iličić, 17. 11. 2020. 17:51

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

 

Poštovani učenici Treće ekonomske škole, poštovani roditelji i drugi dragi nam posjetitelji,

čovjekova veličina, njegov značaj u ovome životu ne mjeri se materijalnim stečevinama, statusnim probitcima ili položajima moći.

Svima nam je dobro znano da vrijednost svakoga od nas nije plod zasluga, truda ili naslijeđa, jer vrijednosti su intrinzične, one su nutarnji dio bića koje sjaje skrovito, samozatajno u trenutcima zauzeća za opće dobro, kada postupamo kroz žrtvu nestajući sebi da bi dali drugome.

To su trenutci katarze kada činimo svijet boljim kroz duboka promišljanja o onima kojih nema, onima koji su izgubili sve kroz žrtve stradanja u ratu.

Neka vam ovaj blagdan bude blagdan mira i zahvalnosti za sve ono što imamo, a što tako lako pod utjecajem životne dinamike i problema s kojima se susreće svatko od nas, iz dana u dan, izblijedi i ode u zaborav.

Pijetetom, sjećanjem na žrtve Domovinskog rata, na žrtve Vukovara i Škabrnje, na sve one koji su stradali, činimo sveti poklon nevinima, te tako učvršćujemo temelje zdravog i stabilnog društva, društva koje prepoznavanjem sebe kroz istinu i pravdu zna kuda ide.

Ono ide putem izgradnje vrijednosti, smisla i nade u pobjedu čovjeka nad nečovjekom, pobjedu humanosti nad onim bešćutnim, onoga trajnog ljudskog bitka nad prolaznim tekovinama mode i trenutačnog.

Srdačan pozdrav,

Bernard Iličić, prof.

Ravnatelj

 [više]

Natječaj za upis polaznika u programe prekvalifikacije u programu obrazovanja odraslih za stjecanje zvanja ekonomist/ica.

Autor: Dijana Mlađenović, 9. 9. 2020. 10:08

Više informacija o samom programu, načinima plaćanja i kontaktima možete pronaći u kratkim uputama na poveznici.

 [više]

OBAVIJEST O ŠKOLSKOM PSIHOLOGU

Autor: Bernard Iličić, 31. 12. 2020. 15:15

Naša Škola je ove godine dobila psihologinju, za koju vjerujem da će uvelike pomoći, olakšati breme izazova koji doista traže autentično zauzeće i predanje u radu s mladima, našim učenicima, našom zajedničkom budućnošću.

Psihologinja, Mihaela Ovčar je spremna svojim profesionalnim i ljudskim odnosom pomoći svima savjetom i razgovorom.

Javiti se možete na mail: mihaela.ovcar@skole.hr

 

Srdačan pozdrav svima, te sretna nova godina!

Bernard Iličić, prof.

Ravnatelj

 

 

 

 [više]

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade „Luka Ritz“

Autor: Bernard Iličić, 17. 12. 2020. 10:13

Poštovane/poštovani,

dana 14. prosinca 2020. godine na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljen je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2020./2021.

Sadržaj možete pronaći na sljedećem linku:

https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/javni-poziv-za-podnosenje-prijedloga-za-dodjelu-nagrade-luka-ritz-za-promicanje-tolerancije-i-skole-bez-nasilja-za-skolsku-godinu-2020-2021/4079

Rok za dostavu prijedloga je 5. travnja 2021. godine.

 

S poštovanjem,

Uprava za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja

Ministarstva znanosti i obrazovanja

 [više]

MODEL C OD 14. 12. 2020. – DO POČETKA DRUGOG POLUGODIŠTA

Autor: Bernard Iličić, 9. 12. 2020. 17:06

Poštovani učenici, roditelji,

srdačan pozdrav svima!

Nadam se da ste svi dobro i da vam je dan obojan vedrim bojama zauzetog i predanog rada!

Vrijeme je izazovno i pred sve nas je stavilo imperativ odgovornosti jedne za druge i opće dobro!

Danas je došla Odluka Gradskog ureda prema kojoj se od 14. 12. 2020. do početka drugoga polugodišta nastava organizira prema modelu C (on line).

Ista vrijedi, tj. odnosi se na sve srednje škole kojima je osnivač Grad Zagreb.

 

Srdačan pozdrav,

Bernard Iličić, prof.

Ravnatelj

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Dokumenti za prikaz


TELEVIZIJA O NAMA

 

Osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju "Mladi poduzetnik"

 

 
Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

Tražilica
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Anketa
Crno ili bijelo?Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Treća ekonomska škola Zagreb / Trg J. F. Kennedyja 5, HR-10000 Zagreb / ss-treca-ekonomska-zg.skole.hr / ured@ss-treca-ekonomska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju