preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Povijest

PROŠLOST, SADAŠNJOST, BUDUĆNOST


Naša prošlost

  Treća ekonomska škola osnovana je Odlukom Skupštine grada Zagreba 12.07.1991. godine kao samostalni dio Trgovinskog obrazovnog centra koji prestaje postojati. Međutim, naša prošlost je puno duža. Pravni smo slijednik Ekonomsko-komercijalne škole koja je počela s radom školske godine 1962./63. i djelovala sve do 1986.godine kada, zbog reforme, prestaje postojati kao samostalna škola sve do 1991. Ekonomsko-komercijalna škola bila je jedina škola tog usmjerenja na području bivše SFRJ, pa je uz redovnu školu, koja je u svakoj generaciji imala po 8 razreda, školovala u obliku obrazovanja odraslih polaznike iz čitave bivše države.U tom periodu školovali su se učenici od kojih je znatan broj danas na eminentnim položajima u gospodarstvu i politici. Profesori/predavači  oduvijek su bili vrlo cijenjeni i uključeni u sva zbivanja i promjene na ekonomskom planu, a neki od njih i vrhunski stručnjaci za pojedina područja kao npr. prof. Ivo Ladika na području književnosti, Maja  Safret na području knjigovodstva itd.

Naša sadašnjost

  Ponovnim osnivanjem ekonomske škole, sada pod imenom Treća ekonomska škola, nastavljamo svijetlu tradiciju naših prethodnika. Naša Škola smještena je u istočnom dijelu grada Zagreba na području Maksimira, u neposrednoj blizini stadiona "Maksimir", Maksimirskog parka, lijepo njegovanom i uređenom okolišu zelenila. U školi se obrazuje oko 600 učenika svake godine. Nastavnički kadar Škole je vrlo kvalitetan i učenike priprema za 21.stoljeće, što znači da se pomno prate sva dostignuća ekonomskih, informatičkih i inih znanosti i primjenjuju se u nastavi. Škola je opremljena potrebnim nastavnim pomagalima, vrlo dobro uređenim informatičkim kabinetom i knjižnicom koja se svaki dan sve više širi, kao i veoma uređenom športskom dvoranom. Naravno da nam još mnoge stvari nedostaju zbog pomanjkanja financijskih sredstava, ali nastojimo sva raspoloživa sredstva uložiti u kvalitetu nastave. Naši učenici sudjeluju u svim manifestacijama koje su organizirane za učenike, kao što su "Lidrano", "Mladi poduzetnik", matematički "Klokan", natjecanje u knjigovodstvu s bilanciranjem i jezicima, i na tim natjecanjima postižu zapažene rezultate. Posebno ističemo rezultate koje učenici postižu u športskim aktivnostima. U Školi su jako razvijene izvannastavne aktivnosti kao što su športski klub "Ružmarinka" koji sudjeluje u svim športskim akcijama u Zagrebu, ekološka grupa koja se brine za okoliš Škole i obilježavanje svih značajnih datuma  i grupa "Mladi crvenokrižaši" koji sudjeluju u natjecanjima davanja prve pomoći i dobrovoljnog davanja krvi kako bismo kod učenika stvorili osjećaj humanosti i tolerancije prema drugim ljudima i vrijednostima općenito. Posebice moramo istaknuti, kao rezultat našeg rada i nastojanja, činjenicu da naši učenici u velikom broju nastavljaju školovanje na fakultetima i višim školama i to vrlo uspješno i u pogledu upisa i  samog školovanja.

Naša budućnost

  Uvjereni smo da radimo dobro, kvalitetno, s mnogo truda i ljubavi i nastavit ćemo tako u godinama koje su pred nama. Najvažnija zadaća nam je što bolje i cjelovitije opremiti Školu kako bismo našim učenicima pružili najkvalitetnija dostignuća, a za to nam treba pomoć šire zajednice kojoj se iskreno nadamo. Naša budućnost su naša djeca, a budućnost naše zemlje je dobro gospodarstvo - mi školujemo buduće gospodarstvenike. S tog stajališta, naša je budućnost svijetla i dobra. Zaželite nam sreću!
Projekti

 

 


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


TražilicaPitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju