preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Povijest knjižnice

              Povijest škole usko je vezana uz povijest knjižnice. Škola je kroz godine mijenjala nazive i programe. Prvotno je bila gimnazija i ekonomska škola, nakon toga ekonomska i trgovačka te samo trgovačka. U konačnici se škola 1991. odvojila od trgovačke škole i postala samostalna te počela djelovati pod današnjim nazivom – Treća ekonomska škola. Knjižnica je bila u sastavu Trgovačke škole do 1996. godine kada se odvojila i počela djelovati u sastavu Treće ekonomske škole.

            Početak rada knjižnice bio je težak i poprilično skroman po fondu građe koji joj je dodijeljen pri razdvajanju škola. Otegotna okolnost je bila i zastarjelost knjižnične građe – od ukupno 400 knjiga koje je knjižnica dobila više od polovice dobivenih naslova bile su otpisane knjige.

            Zahvaljujući iznimnom angažmanu Škole i knjižničarke Marine Plančić Vitauš, inače profesorice hrvatskog jezika, sve poteškoće i otegotne okolnosti ubrzo su prevladane te je Knjižnica ubrzo počela kvalitetno djelovati u svim predviđenim poslovima i zadacima. Knjižničarka se osposobila za novo zvanje knjižničara, slijedio je niz donacija u opremi i knjigama, knjižnica je ubrzo dobila adekvatan prostor od 60m2 u prizemlju škole a 2003. godine je konačno uređena primjerenim policama i dovedena u stanje u kojem djeluje i danas.

            Na poticaj Borisa Popinjača, prof., 2001. godine napisana je zamolba Gradskom uredu za obrazovanje i šport u ime sedam srednjih škola da se kupi računalni program za vođenje knjižničnih poslova i online pretraživanja srednjoškolskih kataloga koje obuhvača sustav „Metel“ tvrtke „Point“ iz Varaždina.

            Uz podršku Gradskog ureda koji je otkupio program te ravnatelja Škole Mirka Kožula, prof. knjižnica je opremljena računalom s pisačem u boji te bar-kod čitačem. Godine 2002. kompletan knjižnični fond računalno je obrađen te je pokrenut modul računalne posudbe. Katalog knjižnice nalazi se na internetu i dostupan je svim korisnicima. Knjižnica danas je potpuno uređena i dovedena u funkciju kao moderna i organizirana sa svim pratećim i nužnim pomagalima.

            Najaktivniji korisnici knjižnice su učenici te se posebna pažnja pridaje njihovim potrebama pri nabavi nove građe, s naglaskom na aktualnu lektiru. Osim referentne i stručne literature učenicima i profesorima na raspolaganju su stručni i opći časopisi koji im uvelike koriste u učenju i radu.

 

Katalog

 

Projekti

 

 


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


TražilicaPitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju