preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Ekonomski fakultet – Zagreb koordinator projekta „DIGI4Teach“ iz programa Erasmus+ - Strateška partnerstva u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja 

 

Agencija za mobilnost i programe EU je temeljem Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2020. g. za program Erasmus+ (Ključna aktivnost 2 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja) prihvatila financiranje projekta strateškog partnerstva razmjene dobre prakse pod nazivom „Challenges and practices of teaching economic disciplines in era of digitalization“ (akronim: DIGI4Teach). Koordinator projekta je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a voditelj projekta je doc. dr. sc. Nikolina Dečman. U projektnim aktivnostima sudjelovat će ukupno 8 partnera iz Hrvatske, Poljske, Njemačke i Srbije. Četiri partnera su visokoškolske obrazovne institucije: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (HR),  Cracow University of Economics (PL), The Osnabrück University of Applied Sciences - Faculty for Management, Culture and Technology (DE) te Ekonomski fakultet Sveučilišta u Beogradu (RS) dok su preostala četiri partnera srednje strukovne ekonomske škole i to: Prva ekonomska škola, Druga ekonomska škola i Treća ekonomska škola iz Zagreba te Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola iz Samobora.

Kako bi se moderniziralo obrazovanje i osposobljavanje budućih ekonomista, osobito je važno promicati uporabu digitalne tehnologije za učenje u području strukovnog obrazovanja. Glavne potrebe i ciljevi projekta uključuju unaprjeđenje nastavnih vještina i načina poučavanja u različitim ekonomskim disciplinama s posebnim naglaskom na eru digitalizacije i to dijeljenjem postojećih dobrih praksi i analizom upotrebe novih digitalnih tehnologija poučavanja i učenja u strukovnom obrazovanju ekonomista. Očekuje se da će razmjena dobre prakse između projektnih partnera odgovoriti na izazove u vezi s uporabom digitalne tehnologije u nastavi ekonomskih disciplina i na taj način omogućiti učenicima da budu spremniji za izazove koji ih očekuju na višim razinama obrazovnog sustava kao i na tržištu rada. 

Projektna ideja nastala je kao rezultat promišljanja i dosadašnjih aktivnosti Odbora za suradnju sa srednjim školama Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Usvajanje inovativnih praksi u podučavanju ekonomskih disciplina osnažit će i povezati nastavnike u visokom i srednjem obrazovanju, a imat će velik utjecaj u sektoru strukovnog obrazovanja i osposobljavanja budućih ekonomista. S obzirom na postavljene ciljeve, očekuje se da će partnerstva između visokoškolskih i srednjoškolskih ustanova doprinijeti razvoju nastavnih vještina koje će potaknuti kreativno razmišljanje i dodatno podržati poduzetnički duh učenika i studenata strukovnog obrazovanja.

Uvodni transnacionalni projektni sastanak
(26. i 27. studenoga)

 

Članovi Nastavničkog vijeća upoznati su sa svim aspektima provedbe projekta. Identificirani su kratkoročni i dugoročni ciljevi projekta te su predstavljene sve planirane aktivnosti koje će doprinijeti ostvarivanju istih. Članovi Nastavničkog vijeća prepoznali su važnost sudjelovanja u projektu s ciljem daljnje internacionalizacije i unaprjeđenja rada Škole kroz razmjenu primjera dobre prakse s partnerskim ustanovama. 

26. i 27. studenoga održat će se Uvodni transnacionalni projektni sastanak u online okruženju. Prijaviti se mogu svi nastavnici ekonomske skupine predmeta koji zadovoljavaju kriterije definirane projektnom prijavom:

 • ključne stručne kompetencije koje su nužne za izvršavanje planiranih zadataka te su vezane uz temu sastanka
 • opće kompetencije u području obrazovanja i osposobljavanja s naglaskom na iskustvo u sektoru strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (kvalifikacija ekonomist)
 • razina poznavanja engleskog jezika
 • transverzalne vještine (rad u timu, sposobnost rada u multikulturalnom okruženju, komunikacijske i organizacijske vještine, upravljanje vremenom, sistematičnost u radu, preuzimanje odgovornosti)
 • prethodno iskustvo u radu na EU projektima s naglaskom na Erasmus+ projekte.


Prijava se vrši isključivo putem Google obrasca (https://forms.gle/5jzk6JGUGbBPJpVv9) koji je objavljen na mrežnim stranicama Škole i u aplikaciji Teams. Nastavnici koji će sudjelovati na projektnom sastanku će biti odabrani sukladno već definiranim kriterijima.
U privitku se nalazi dnevni red Uvodnog transnacionalnog projektnog sastanka (26. i 27. studenoga).

Tim za projektne aktivnosti Treće ekonomske škole

 

Bernard Iličić, ravnatelj

 
 

 

Projekt „Challenges and practices of teaching economic disciplines in era of digitalization“

 

Održan transnacionalni sastanak u okviru projekta DIGI4Teach

U okviru projekta strateškoga partnerstva, razmjene dobre prakse pod nazivom „Challenges and practices of teaching economic disciplines in era of digitalization“ (akronim: DIGI4Teach) koji je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru programa Erasmus+ (Ključna aktivnost 2 za područje strukovnoga obrazovanja i osposobljavanja) 26. i 27. studenoga 2020. godine održan je uvodni transnacionalni projektni sastanak. 

Objava_o_odrzanom_transnacionalnom_sastanku_2020

 

 

 

U dokumentu u nastavku se nalazi natječaj za nastavnike za sudjelovanje na kratkoročnom zajedničkom usavršavanju nastavnika u području računovodstva u sklopu Erasmus+ projekta DIGI4Teach (2020-1-HR01-KA202-077771). 

 

 

Obavijest o isteku roka za prijavu

Rok za prijavu nastavnika na natječaj je završio te se daljnje prijave više neće razmatrati. Nakon testiranja kandidata i rangiranja, objavit ćemo privremene rezultate natječaja. 

 

Priloženi dokumenti:
TESZG - natjecaj za nastavnike.pdf

vijesti

Konačni rezultati natječaja za Beograd Vijest ima dokument u privitku

 

 

Odbor za odabir sudionika u sastavu:

 1. Marta Gazvoda, nastavnica engleskog jezika
 2. Antonela Sraga, pedagoginja
 3. Bernard Iličić, ravnatelj Treće ekonomske škole
  :: opširnije :: 


objavio: Lada Tabak  datum: 21. 4. 2022. 17:34

Privremeni rezultati natječaja - Beograd Vijest ima dokument u privitku

 

 

Odbor za odabir sudionika u sastavu:

 1. Marta Gazvoda, nastavnica engleskog jezika
 2. Antonela Sraga, pedagoginja
 3. Bernard Iličić, ravnatelj Treće ekonomske škole

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lada Tabak  datum: 13. 4. 2022. 21:24

Obavijest o isteku roka za prijavu - natječaj Beograd

  :: opširnije :: 


objavio: Lada Tabak  datum: 13. 4. 2022. 07:58

Natječaj - stručno usavršavanje Beograd Vijest ima dokument u privitku

NATJEČAJ ZA NASTAVNIKE 

U dokumentu u nastavku nalazi se natječaj za nastavnike za sudjelovanje na kratkoročnom zajedničkom usavršavanju nastavnika  - područje financija, u sklopu Erasmus+ projekta DIGI4Teach (2020-1-HR01-KA202-077771). 

  :: opširnije :: 


objavio: Lada Tabak  datum: 5. 4. 2022. 07:02

Uspješno održana druga LTT aktivnost u okviru projekta DIGI4Teach - Krakov, Poljska

  :: opširnije :: 


objavio: Lada Tabak  datum: 23. 2. 2022. 18:15

Konačni rezultati natječaja za LTTA C2 Vijest ima dokument u privitku

 

 

Odbor za odabir sudionika u sastavu:

 1. Marta Gazvoda, nastavnica engleskog jezika
 2. Antonela Sraga, pedagoginja
 3. Bernard Iličić, ravnatelj Treće ekonomske škole
  :: opširnije :: 


objavio: Lada Tabak  datum: 22. 12. 2021. 17:01

Privremeni rezultati natječaja za LTTA C2 Vijest ima dokument u privitku

 

 

Odbor za odabir sudionika u sastavu:

 1. Marta Gazvoda, nastavnica engleskog jezika
 2. Antonela Sraga, pedagoginja
 3. Bernard Iličić, ravnatelj Treće ekonomske škole

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lada Tabak  datum: 15. 12. 2021. 20:58

Obavijest o isteku roka za prijavu - natječaj Krakov, Poljska

  :: opširnije :: 


objavio: Lada Tabak  datum: 15. 12. 2021. 09:17

Natječaj - stručno usavršavanje Poljska Vijest ima dokument u privitku

NATJEČAJ ZA NASTAVNIKE 

  :: opširnije :: 


objavio: Lada Tabak  datum: 7. 12. 2021. 10:09

Uspješno održana prva LTT aktivnost u okviru projekta DIGI4Teach

Uspješno održana prva LTT aktivnost u okviru projekta DIGI4Teach

Unatoč svim izazovima uzrokovanima pandemijom Covid-19, uspješno je organizirana prva projektna aktivnost učenja, poučavanja i osposobljavanja u okviru projekta strateškoga partnerstva sufinanciranoga sredstvima programa Erasmus+ pod nazivom „Challenges and practices of teaching economic disciplines in era of digitalization“ – DIGI4Teach. Aktivnost pod nazivom Short-term joint staff training – Accounting (LTTA C1) održana je na Hochschule Osnabrück, University of Applied Sciences, Campus Lingen, Njemačka u periodu od 26. do 28. listopada 2021. godine. Na aktivnosti su sudjelovala po dva člana svake od sedam organizacija uključenih u projekt što predstavlja ukupno 14 ostvarenih mobilnosti, a također su aktivnostima prisutstvovali i članovi Sveučilišta domaćina.

 

  Prvo predavanje na temu „Impressions from Covid driven digitized semesters“ održao je prodekan za studije s University of Applied Sciences, Prof. Dr. Michael Ryba. Nakon njega, predavanje na temu „Smart success and aspects of digitized self-learning“ održala je znanstvena suradnica iz Odjela za izobrazbu i razvoj s University of Applied Sciences, Kathrin Wanninger. Projektne su aktivnosti potom nastavljene team buildingom čija je svrha bila bolje upoznavanje i zbližavanje sudionika aktivnosti, a koji je održala stručna trenerica Stefanie Drees. U drugome dijelu dana gost predavač bio je Daniel Struckmeyer, savjetnik u poduzeću DATEV eG koji je održao predavanje na temu „Digitized resources in accounting for vocational schools and universities – Status quo and future perspectives“. Poduzeće DATEV eG, između ostaloga, u svojem portfelju ima softver koji je namijenjen poslovima računovodstva, upravljanja ljudskim potencijalima, poslovnom savjetovanju, obračunu poreza te organizaciji ureda i poduzeća. Nakon zanimljivoga predavanja nastavljeno je s temom primjene DATEV softvera budući da ga u svojoj nastavi aktivno koriste i profesori s University of Applied Sciences. Prof. Dr. Gunther Meeh-Bunse, lokalni voditelj projekta od strane University of Applied Sciences, Prof. Dr. Marion Titgemeyer i Katja Luer, LL.M. upoznali su sudionike s vlastitim primjerom praktičnoga poučavanja korištenjem sustava DATEV putem predavanje pod nazivom „Combining accounting and taxation in digitized teaching“. Na samome kraju radnoga dana, predstavnica Sveučilišta u Beogradu, doc. dr. sc. Dragana Draganac prezentirala je digitalne metode i alate poučavanja u računovodstvu koji se primjenjuju na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Prvi projektni dan završio je s večerom dobrodošlice u restoranu Alte Posthalterei i neformalnim druženjem svih sudionika.

Drugi dan aktivnosti započeo je obilaskom srednje strukovne škole BBS Lingen Wirtschaft. Domaćin je bio ravnatelj Heinz Gebbeken koji je prezentirao primjere praktičnih metoda poučavanja kroz digitalni aspekt moderne nastave. Nakon obilaska srednje škole, u prostorijama Kampusa Lingen predavanje o primjeni računovodstvenoga informacijskog sustava SAP održale su Marianne Hennies i Gladies Merheb u ime poduzeća Refratechnik Holding GmbH. Tema održanoga predavanja bila je „Corporate Reporting – Digitized State of the Art and Implications for Young Accounting Professionals“. Nakon pauze za ručak, gost predavač bio je stručnjak poreznoga prava Tim Lühn, LL.M., u ime Volbers Vehmeyer & Partner, poduzeća za porezno savjetovanje i revizorske kuće. Predavanje je bilo na temu „Innovative accounting and tax advisory in Lingen – challenges in cross border (tax) and accounting with special emphasis on IT tools“. U drugome dijelu dana sudionici su posjetili knjižnicu u sklopu Kampusa Lingen gdje je voditeljica knjižnice predstavila digitalni aspekt sustava pretraživanja knjiga i znanstvenih radova te je sudionike provela kroz knjižnicu. Po povratku u zgradu Kampusa u kojoj su održavana predavanja, predstavnice nositelja projekta, Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomskog fakulteta doc. dr. sc. Mateja Brozović i dr. sc. Ana Rep te predstavnici Treće ekonomske škole Zagreb, Marija Aračić  i Katarina Blažević predstavili su digitalne metode i alate poučavanja u računovodstvu koje se primjenjuju u njihovim organizacijama.